Visita a Dragonera: Estudi de les comunitats de lepidòpters del Parc Natural (2022).

Els passats dies 5, 6 i 7 d’agost, un grup del TAIB format per experts i naturalistes en matèria de lepidòpters, va visitar el Parc Natural de sa Dragonera per dues nits consecutives, amb l’objectiu de continuar les tasques de recerca sobre papallones i papaions d’aquest espai tan especial. Vàrem anar acompanyades de persones amb inetrès en aprendre com estudiar els papaions, de manera que aquests dies eren també una formació per a elles, el que serà molt útil per a la propera Nit dels Papaions.

L’equip va instal·lar dues trampes de llum per atreure les papallones nocturnes durant les dues nits d’estada. Si bé a l’any 2020 (amb un projecte integral de recerca de lepidòpters a sa Dragonera) es van quantificar 159 espècies, de les quals 98 eren noves observacions pel parc, aquest any 2022 s’han quantificat 55 espècies, de les quals 19 d’elles eren de nova presència pel parc. És important remarcar que les troballes que s’han considerat com a “noves” no són espècies noves també per la ciència, sinó que es desconeixia la seva existència fins a la actualitat.

La troballa va aparèixer als medis de comunicació, us deixem els enllaços de les corresponents notícies aquí abaix!

Retall de la notícia al diari Última Hora

El Diario

Europapress

Ultimahora

Diario de Mallorca

Efeverde

Diario de Marratxí

Comments are closed