Participam a les VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears

El 24 de novembre vàrem tenir el plaer de participar a les VIII Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears, organitzades per la Societat d’Història Natural de les Balears i la Universitat de les Illes Balears. 

En Xisco truyols va fer una comunicació sobre els resultats més detsacats de l’estudi sobre papallones nocturnes o papaions, dut a terme el 2020 al PN de sa Dragonera.

En total es varen identificar 187 espècies, de les quals 95 eren noves cites per a Mallorca. D’entre les troballes hi havia una espècie que suposadament era un endemisme de la Serra de Tramuntana, però que s’havia de confirmar amb un anàlisi més detallat dels exemplars capturats.

Gràcies a l’examen de la genitàlia d’aquests exemplars es va poder confirmar la presència a sa Dragonera de l’endemisme mallorquí Coscinia cribaria subsp. mariarosae i, a més, es pot dir que hi ha una bona població a l’illa, donat el nombre d’individus trobats als diferents trampejos fets al parc natural.

Comments are closed